REKLAMA
Zdroj: FB: Vánoční cukroví a jiné sváteční a slavnostní sladkosti
Martinské rohlíčky
Martinské rohlíčky sú tradičný český dezert obľúbený najmä na sviatok svätého Martina. Tento recept je veľmi jednoduchý a rožky sú pripravené do 30 minút.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 200 g Hladká múka
- 1 kus vajce
- 100 g maslo
- 50 g cukor
- 1 Balenie vanilkový cukor
- 1 Lyžica Korenie do perníka
Plnenie
- 100 g mleté orechy
- 50 g Hrozienka
- 2 Lyžice rum
Posyp
- 50 g Práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a korenie do perníku. Pridajte vlažné maslo a vajcia a spracujte cesto.
2. Krok
Rozdeľte cesto na osem častí a z každej vyvaľkajte placku. Na každú placku rozložte náplň z orechov a hrozienok a pokvapkajte rumom.
3. Krok
Posuňte koláčiky do tvaru rožkov a vložte na plech vyložený pekáčom. Pečte 15 minút, kým nebudú rožky zlatohnedé.
4. Krok
Po vybratí z rúry nechajte rožky chvíľu vychladnúť, potom ich obaľte v práškovom cukre.