Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Mäsový nákyp
Recept na chutný domáci mäsový nákyp z mletého mäsa.
Ingrediencie
- 500 g mletého mäsa
- 2 ks veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 ks rožky
- 1 ks vajíčko
- 2 Lyžice horčice
- 2 Lyžice oleja
- soľ a korenie
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 pohár mlieka
- 150 g syr na strúhanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si prepečieme rožky na suchej panvici, chvíľu ich nechajme schladiť a potom ich nakrájame na menšie kúsky.
Do misky dáme mleté mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, prepečený rožok, vajíčko, horčicu, olej, soľ, čierne korenie a červenú papriku. Všetko dobre premiešame a necháme odstáť. Odporúčam nechať mäsovú zmes odstáť v chladničke aspoň pol hodiny, aby sa všetky chute dobre premiešali.
Po odstáti zmes preložte do hlbšej panvice, do ktorej sme predtým pridali olej.
Nákyp pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne hodinu. Po polhodine ho prekryjeme alobalom.
Pred koncom pečenia ho posypeme strúhaným syrom a necháme ho ešte chvíľu zapiecť.