REKLAMA
Zdroj: Canva
Medovníčky, ktoré nestvrdnú
Vyškúšajte tento recept na medovníčky, ktoré nestvrdnú.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
Suroviny
- 700 g múka
- 190 g práškový cukor
- 5 ks vajce
- 150 g maslo
- 1 pl perníkové korenie
- 1 kl kypriaci prášok
- 4 polievková lyžica med (v tekutom stave)
Poleva na zdobenie
- práškový cukor
- citrónová šťava
- 1 ks vaječné bielka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vymiešame vajcia s maslom.
2. Krok
Potom postupne pridáme múku, perníkové korenie, med a sódu bikarbónu.
3. Krok
Všetko spolu vymiešame. Vznikne cesto, ktoré necháme minimálne 2 hodiny odpočívať v chladničke.
4. Krok
Po uplynutej dobe cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho rôzne tvary.
5. Krok
Medovníčky pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v predhriatej rúre na 180°C približne 10 až 15 minút. Po upečení ich potrieme žĺtkom, aby sa pekne leskli.
6. Krok
Vychladnuté medovníky môžeme dozdobiť polevou vzniknutou zmiešaním práškového cukru, bielka a citrónovej šťavy.
Komentáre (2)
Aká múka?
V ingredienciach sa píše kypriaci prášok a v postupe sóda bikarbóna.... No nič dal som jedno aj druhé