:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vw4-RLEsnP96JRVPu_eS/17bfce760659c08fbf249ff8b26911.jpeg)
Zdroj: Youtube
Medovo orechový koláč
Famózny medovo - orechový koláč, ktorý si zaručene zamilujete.
Ingrediencie
Cesto:
- 500 g hladká múka
- 200 g cukru
- 2 vajcia
- 200 g masla
- 2 Lyžice Med
- 2 kl sódy
- 2 pl mlieka
Orechová náplň:
- 350 g vlašských orechov nasekaných nahrubo
- 80 g krupicového cukru
- 120 g masla
- 3 pl Med
Krém:
- 300 ml mlieka
- 15 g hladká múka
- 15 g solamylu
- 100 g krupicového cukru
- 250 g masla
- 1 kl vanilkového extraktu
Ostatné:
- 50 ml rumu
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do misky nasypeme múku, cukor, maslo, med a vajcia.
Rukami vypracujte cesto, ktoré nechajte 20 minút odležať v chladničke.
Na krém v mlieku rozmiešajte múku so solamylom.
Zmes nalejte do hrnca, pridajte cukor a uvarte z nej kašu.
Cesto rozdelíme na 2 časti. Každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pozor, cesto je mäkké a trhá sa.
Na orechovú plnku vložte do panvice maslo, med, cukor a orechy.
Zmes opekáme za stáleho miešania zhruba 8 minút.
Zmes ihneď rozotrieme na cesto.
Plech vložíme do rúry na 170°C na 8 - 10 minút.
Na krém si vychladnutú kašu preložíme do mixéra, pridáme lyžičku vanilkového extraktu a po kúskoch pridávame zmäknuté maslo. Všetko spolu vyšľaháme.
S cestom sa najlepšie pracuje, keď je poriadne vychladnuté.
Čisté cesto pokvapkajte rumom a natrite krémom.
Druhé cesto s orechmi položte na cesto s krémom a plech dajte do chladničky stuhnúť.