REKLAMA
Mexické tortily
Pochúťka s mletým mäskom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g mleté teľacie mäso
- 6 múčne tortilly
- 1 Cibuľa
- 60 g červená fazuľa v plechovke neochutená
- 60 g kukurica v konzerve
- 250 g tvrdý syr gouda
- eidam
- 100 g čedar
- 400 g lúpané rajčiny
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- cesnakové korenie
- chilli paprička
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju na olivovom oleji. Pridáme mleté mäso, podlejeme trochou vody a dusíme spolu s cibuľou.
2. Krok
Keď už je mäso hotové, dodáme fazuľu, kukuricu ,nasekané paradajky a ochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom.
3. Krok
Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Následne do vychladnutého nastrúhame 200 g tvrdého syra a,premiešame a podľa chuti dodáme chilly papričky.
4. Krok
Pripravíme si tortily.. každú naplníme zmesou, zrolujeme a ukladáme vedľa seba do zapekacej misky ktorú sme vymazali olivovým olejom.
5. Krok
Asi 2 PL zmesi ostavíme stranou a premažeme ňou pripravené tortily. Tie ešte posypeme zvyškom nastrúhanéjo syra (gouda) a následne cheddarom.
6. Krok
Hotové tortily dáme zapiecť na 15 min na 180 C.