Mini žemličky,, Rovenšťanske žabky"
Lepšie ako očká keď nám návšteva príde. Recept som našla v knihe recepty zo života a robila som už veľa krát,vždy mali úspech.
Ingrediencie
Cesto
- 500 gr múka polohrubá
- 300 ml mlieko
- 30 gr maslo alebo Hera
- 42 gr droždie
- 20 gr kryštálový cukor
- 1 ks vajce
- sezamové semienka
- klobása a soľ
Plnka
- 125 gr maslo
- 2 ks syr Bambíno
- 6 strúčikov cesnak
- petržlenová vňať
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Môžeme robit v pekárničke, kto nemá nevadí.
Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie, mäkké maslo,cukor a štipku soli.Vypracujeme cesto ktoré necháme kysnúť 30 minút.
Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme z neho malé kolieska,vytvarujeme z nich buchtičky, ktoré poukladáme na vymastený plech alebo vystelieme plech papierom na pečenie. Necháme ešte asi 10 minút kysnúť, potom ich potrieme rozšlahaným vajíčkom,posypeme sézamom a dáme piecť do predhriatej rúry.
Pnka:
Rozmiešame maslo so syrom a roztlačeným cesnakom.
Upečené vychladnuté buchtičky do 2/3 narežeme, naplníme plnkou a kolieskom klobásky, aby vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami. Dozdobíme petržlenovou vňaťkou.
Sú famózne,skúste ☺️