REKLAMA
Zdroj: PeteerS from Getty Images
Mletý rezeň so syrom v cestíčku
Výborný tip na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mletý rezeň
- 500 g mleté mäso
- 1 ks vajce
- 2 pl strúhanka
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čl soľ
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
Náplň
- 100 g syr
- 1⁄2 ks Cibuľa
Cestíčko a vyprážanie
- 2 ks vajce
- 4 pl múka
- 6 pl strúhanka
- 1⁄2 l olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme náplň. Syr nastrúhame a zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou.
2. Krok
V miske zmiešame mleté mäso, vajce, strúhanku, nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
3. Krok
Z mäsovej hmoty formujeme placky, do stredu každého dáme lyžičku syrovej náplne a mäso zavinieme tak, aby bola náplň pekne v strede. Rezne dáme na 15 minút do chladničky.
4. Krok
Každý rezeň obalíme najprv v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
5. Krok
V panvici rozpálime olej a rezne opatrne vyprážame z oboch strán do zlatista.
6. Krok
Hotové rezne odkladáme na papierovú utierku, aby sa odsal dodatočný tuk.
7. Krok
Podávame s prílohou podľa chuti.