Moravské koláče
Najlepšie kysnuté moravské koláče, ktoré výborne chutia!
Ingrediencie
Suroviny
- 500 g polohrubá múka
- 21 g droždia
- 3 dcl mlieko
- 1 čajová lyžička cukor
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 1 polievková lyžica bravčová masť
- 1 kus vajce
Plnka
- 250 g tvaroh jemný
- cukor
- 1 kus vajce
- hrozienka
Mrvenka
- 100 g maslo
- 2 polievková lyžica cukor
- 3 polievková lyžica krupica
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z 1/2 mlieka, droždia, cukru a lyžice múky urobíme kvások. Zvyšok múky preosejeme a pridáme kvások, vajíčko,soľ, masť a mlieko vymiesime a necháme nakysnúť.
Pripravíme si plnku: 250g hrudkovy tvaroh, cukor podľa chuti, vajíčko, kto má rád, hrozienka, zmiešame v miske.
Na mrvenkou potrebujeme :100g masla, 2 lyžice cukoru, detská krupicu 3 lyžice , všetko zmiešame a vznikne mrvenka.
Po nakysnútí, cesto rozvaľkáme na hrúbku 1cm pokrájame na 16 štvorcov naplníme tvarohom urobíme buchty, na vrch dáme slivkový lekvár potrieme žĺtkom a posypeme mrvenkou dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 20 minút podľa toho ako pečie rúra no malo by to byť všetko. Pravé moravské koláče s tvarohom môžete pokojne servírovať.