REKLAMA
Zdroj: Canva
Morčacie mäso s horčicovou omáčkou
Morčacie kúsky v krémovo horčicovej omáčke s ryžou.
REKLAMA
Recept nájdeš v tomto článku
Ako osláviť Valentín? S dobrým jedlom je sviatok zaľúbených ešte krajší
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 300 g morčacie prsia
- 50 g hrášok
- 3 Lyžice kyslá smotana
- 2 Lyžice dijonská horčica
- 2 Lyžice obyčajná horčica
- 2 Lyžice múka
- 1 šálka horúca voda
- 1 ks Cibuľa
- 1 ks mrkva
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
Marináda
- 2 pl kari korenie
- 1⁄2 kl soľ
- 2 pl sójovej omáčky
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Začneme prípravou marinády na mäso. Zmiešame kari, soľ, sójovú omáčku a čierne korenie. Zmesou polejeme očistené a nakrájané mäso. Necháme minimálne 2 hodiny odležať v chladničke - ideálne celú noc.
2. Krok
Na druhý deň si na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku. Potom pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, hrášok a marinované mäso. Posypeme lyžicou hladkej múky a restujeme zopár minút.
3. Krok
Následne mäso zalejeme vodou, osolíme a okoreníme podľa chuti. Pred koncom dusenie, keď je mäso mäkké pridáme kyslú smotanu, lyžicu hladkej múky a horčicu. Všetko spolu premiešame a varíme 3 minúty, aby sa omáčka zredukovala.