Mriežkový tvarohový koláč s ríbezľami
Osviežujúci ríbezľový koláč na nedeľné popoludnie :))
Ingrediencie
Cesto
- 500 g polohrubá múka
- 3 kus vajce
- 200 g práškový cukor
- 250 g Hera
Plnka
- 500 g tvaroh jemný
- 2 kus vajce
- 1 kus vanilkový cukor
- 2 polievková lyžica Zlatý klas (prášok)
- práškový cukor
- citrónová kôra
Ďalšie
- ríbezle
Najnovšie letáky
Postup
Cesto: z múky zmiešanej s práškom do pečiva, Hery, cukru, vajec vymiesime hladké cesto, ktoré uložíme na 30 minút do chladničky, zabalené do potravinárskej fólie.
Plnka: tvaroh vymiešame s vajíčkami, práškovým cukrom podľa chuti, vanilkovým cukrom, trochou nastrúhanej citrónovej kôry a Zlatým klasom.
Ríbezle, podľa potreby, množstvo záleží na vás, umyjeme a necháme odkvapkať.
Cesto vyberieme z chladničky. Jednu tretinu si odložíme. Zvyšné cesto rozvaľkáme a preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech tak, aby bolo aj po bokoch. Plech rozmer 28x38 cm. Rozotrieme tvarohovú plnku a husto posypeme ríbezľami. Odloženú tretinu cesta rozvaľkáme na veľkosť plechu a pokrájame na pásiky, ktoré kladieme v tvare mriežky na plnku.
Pečieme pri teplote 200°C, 25 minút. Teplota a čas sú iba orientačné. každý sa musí riadiť svojou rúrou. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým a vanilkovým cukrom, pokrájame a podávame. Lepší je keď postojí a všetky chute sa spoja. Dobrú chuť!