REKLAMA
Mrkvovo-zemiakové halušky
Vhodné aj ako príloha
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 350 g zemiak
- 150 g mrkva
- 1 vajce
- 100 g polohrubá múka
- 250 g bryndze
- 100 ml smotany na varenie
- 1 cibuľu
- olivový olej priordei slovakia
- 2 Lyžice bieleho jogurtu
- soľ a korenie
- pažítka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky aj mrkvu si na drobno nakrájame.
2. Krok
Dáme do mixéra, pridáme vajíčko a soľ a spolu vymixujeme.
3. Krok
Prelejeme do misky a začneme pridávať múku, aby sa nám vytvorilo stredne tuhé haluškové cesto.
4. Krok
Halušky dávame cez sitko do vriacej vody a uvaríme. Vycedíme ich.
5. Krok
Na oleji si speníme cibuľu, pridáme bryndzu a smotanu a necháme rozpustiť.
6. Krok
Vlejeme k haluškám a zamiešame. Zjemnime jogurtom a podľa chuti dosolíme.
7. Krok
Posypeme pažítkou a podávame.
8. Krok
Dobrú chuť!