Zdroj: Pixabay
Nahá torta s jahodami.
Táto osviežujúca a lahodná nahá torta s jahodami je ideálnou voľbou pre letné oslavy. Vyniká svojou jednoduchosťou a dokonale kombinuje sladké jahody, jemnú šľahačku a piškótový korpus.
Ingrediencie
Korpus
- 5 ks vajce
- 150 g cukor kryštál
- 120 g hladká múka
- 30 g kakao
- 5 pl olej
- soľ
Plnka
- 500 g čerstvé jahody
- 500 ml šľahačky
- 200 g kryštálový cukor
- 1 vanilkový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé upečieme korpus. V mise si vyšľaháme vajíčka spolu s cukrom do peny. Šľaháme minimálne 15 minút.
Do našľahanej zmesy preosejeme múku spolu s kakaom a štipkou soli. Jemne premiešame a na záver pridáme olej.
Pripravené cesto nalejeme do okrúhlej tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút.
Upečený vychladnutý korpus si rozrežeme na tri časti. Pripravíme si zatiaľ plnku.
V miske vyšľahajte šľahačku spolu s cukrom a vanilkovým cukrom, kým nevznikne tuhý krém.
Jahody si poriadne umyjeme a osušíme. Odrežeme zelené časti a prekrájame si ich na menšie kúsky. Pár jahôd si odložímete bokom na ozdobu torty.
Na plát navrstvíme šahačku posypeme ju nakrájanými jahodami. Opäť uložíme plát a navrstvíme šľahačku a jahody. Postup zopakujeme a na vrch torty natrieme zvyšok krému a uložíme jahody, ktoré nie sú nakrájané. Tortu necháme stuhnúť.