Zdroj: repinanatoly from Getty Images Pro
Najlepší čokoládový koláč
Tento čokoládový koláč je ten najlepší! V kombinácii s čokoládovou polevou je neprekonateľný.
Ingrediencie
Pre korpus:
- 200 g hladká múka
- 200 g práškový cukor
- 100 g kakaa
- 1 balenie Prášku do pečiva
- štipka soli
- 200 ml mlieka
- 200 ml oleja
- 4 ks vajce
Pre polevu:
- 200 g tmavej čokolády
- 100 g masla
- 2 pl mlieka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske zmiešame suché ingrediencie: múku, cukor, kakao, prášok do pečiva a soľ. Tento krok je dôležitý pre to, aby sa všetky prísady rovnomerne premiešali a korpus bol dokonale chutný a mäkký.
Do suchých ingrediencií prilievame mlieko a olej, pridávame vajíčka. Všetko poriadne premiešame.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme ho na 180 stupňov približne 45-50 minút.
Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu. Čokoládu a maslo spolu rozpustíme nad parou, pridáme mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame. Takto pripravená poleva sa na koláč nanáša ľahko a má krásny lesk.
Upečený a vychladnutý korpus polejeme alebo len pofŕkame ešte teplou polevou.