REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Najlepšia bublanina od babičky
Recept na klasickú letnú bublaninu z čerstvých čerešní.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 8 ks vajce
- 300 g polohrubá múka
- 150 g práškový cukor
- 150 ml olej
- 150 ml vlažná voda
- 2 hrste vykôstkované čerešne
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Do misy si dáme vajcia a pridáme k nim cukor spolu s vlažnou vodou. Začneme šľahať mixérom do peny.
2. Krok
Keď máme zmes napenenú pridáme postupne zvyšné suroviny. Múku, olej, vanilínový cukor, prášok do pečiva.
3. Krok
Plech na pečenie vymažeme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto, na ktoré poukladáme vykôstkované čerešne. Koláčik pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.