Najlepšia hokkaido polievka - recept
Rýchly recept na krémovú hokkaido polievku s chlebovými krutónmi. Ak chcete polievku vo fit verzii, pripravte si hokkaido polievku bez smotany.
Ingrediencie
Suroviny
- 1 tekvica hokkaido (stredne veľká)
- Cibuľa
- 2 pl olivový olej
- 1 pl maslo
- 1⁄2 šálky smotany na šľahanie
- 500 ml bujón
Krutóny
- 6 plátkov toastový chlieb
- olivový olej
- soľ
- čierne mleté korenie
- cesnakový prášok
Najnovšie letáky
Postup
Do väčšieho hrnca si dáme olivový olej s malom a nakrájanú cibuľu. Minútku necháme za stáleho miešania opražiť.
Zdroj: Youtube
Hokkaido tekvicu si očistíme od šupky a vydlabeme vnútorné semiačka. Nakrájame na menšie kocky a pridáme do hrnca k cibuľke.
Zdroj: Youtube
Necháme chvíľku osmahnúť, jemne osolíme, zalejeme vývarom a necháme dusiť do zmäknutia.
Zdroj: Youtube
Medzitým si toastový chlieb nakrájame na kocky a dáme do väčšej misky. Polejeme olivovým olejom, posypeme soľou, korením a sušeným cesnakom. Premiešame a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry na pár minút, kým krutóny nie sú dozlata.
Zdroj: Youtube
K uvarenej tekvici pridáme mleté korenie a smotanu na šľahanie.
Zdroj: Youtube
Zmixujeme ponorným mixérom do hladka. Dochutíme soľou ak treba.
Zdroj: Youtube
Podávame s učenými krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť - jednoduchá hokkaido polievka.
Zdroj: Youtube
Je výborná.