Najlepšia jablková štrúdľa
Domáca jablková štrúdľa prevonia každý dom.
Ingrediencie
Plnka
- 1 kg jablko
- 150 g cukor
- 2 kl vanilková esencia
- 170 g hrozienka
- 100 g strúhanka
- 2 pl maslo
- 8 g škorica
Cesto
- 307 g vajce
- 20 g olej
- 90 g voda
- 3 g soľ
Najnovšie letáky
Postup
Jablká si očistíme a nakrájame na kocky. Vo veľkom hrnci si z cukru spravíme svetlý karamel. Vložíme doň jablká a dusíme. Jablka si pustia dostatok šťavy. Pridáme vanilkový extrakt. Odstavíme z plameňa a prelejeme do misy.
Zdroj: Youtube
Na panvici si rozpustíme maslo a pridáme strúhanku. Spolu opražíme, aby bola strúhanka pekne hnedá.
Zdroj: Youtube
K jablkám pridáme hrozienka a opečenú strúhanku. Spolu premiešame a plnka je pripravená.
Zdroj: Youtube
Cesto pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny spolu v mixéri. Cesto necháme chvíľku odpočívať v miske.
Zdroj: Youtube
Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej utierke a rukami ho ešte poriadne vytiahneme, aby bolo čo najtenšie. Na okraj si navrstvíme plnku a cesto už len zmotáme pomocou utierky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme maslom a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 30 minút.
Zdroj: Youtube
Nikde som nenašla obsah muky,podľa obrázku tam múka ide. Koľko? Chcem ju skúsiť,vyzerá fantastická.