Najlepšia koložvárska kapusta
Túto jednoduchú koložvársku kapustu si zamilujete. Chutí presne ako od babičky.
Ingrediencie
Suroviny
- 250 g mleté bravčové mäso
- 250 g mleté hovädzie mäso
- 1 kg kyslá kapusta
- 250 g ryža
- 1 klobása nemusí byť
- 1 slanina nemusí byť
- 2 ks Cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
Na zálievku
- 200 ml kyslá smotana
- mlieko na zriedenie
- 1 ks vajce
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- drvená rasca
- soľ
- sušená zelenina
Najnovšie letáky
Postup
Kapustu dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame ju na tenké prúžky. Dáme ju variť do hrnca s vodou a varíme ju cca 30 minút.
Cibuľu a cesnak jemne nakrájame a orestujeme na panvici na oleji dozlatova. Pridáme mleté mäso a klobásu (ak ju použijeme) a opekáme do sýta.
Ryžu si uvaríme podľa návodu na obale. Opečené mäso a cibuľu pridáme do uvarenej ryže.
Na zálievku si zmiešame kyslú smotanu, vajce, mletú papriku, mleté korenie, drvenú rasca, soľ a sušenú zeleninu. Všetko dobre premiešame a pridáme mlieko na zriedenie.
Kapustu z hrnca scedíme a premiešame s ryžovou zmesou.
Vymastíme si pekáč a navrstvíme kapustovú a ryžovú zmes, pritom každú vrstvu jemne posypeme nakrájanou slaninou.
Na záver zalejeme celú kapustu pripravenou zálievkou a dáme ju piecť do rúry predhriatej na 180°C asi 40-45 minút, kým nezhnedne a neupraví sa.