REKLAMA
Zdroj: Facebook - Jedlo je krásne
Najlepšia kotlíková kapustnica
Pripravte si na záhrade dobrú kotlíkovú kapustnicu. TIP: ak vám ostane kapustnica môžete ju zavariť do pohárov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 2 kg kyslá kapusta
- 1 ks zadné koleno bravčové neúdené
- 1 ks údené koleno
- 4 ks údená klobása
- 1 ks kuracie mäso
- 1 ks väčšia cibuľa
- 5 ks strúčiky cesnaku
- sušené huby
- pimiento
- celé čierne korenie
- vegeta
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
140 min.
1. Krok
Do kotlíka dáme variť vodu, údené a neúdené mäso, celú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku a koreniny.
2. Krok
V hrnci udusíme celé kurča na paprike s cibuľovým základom.
3. Krok
Keď je mäso z kotlíka mäkké, vyberieme ho a vykostíme. Tak isto vykostíme aj kura.
4. Krok
Vývar z kuraťa prilejeme do kotlíka.
5. Krok
Do kotlíka pridáme kapustu, klobásu a sušené hríby. Varíme ju do zmäknutia kapusty.
6. Krok
Keď je kapusta hotová, vyberieme klobásu a nakrájame ju. Mäso vrátime do kotlíka a dochutíme ešte cesnakom.
7. Krok
Všetko poriadne premiešame a necháme prejsť varom. Kapustnica je hotová.