REKLAMA
Najlepšia krémová polievka z červenej šošovice. Recept za pár centov.
Rýchla a sýta. Červená šošovica je ľahko stráviteľná a pred varením ju netreba namáčať. Stačí ju len prepláchnuť, aby ste ju zbavili prípadných nečistôt.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- hrnček červená šošovica
- 3 stredne veľké mrkvy
- 1 veľký zemiak
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky cesnak
- soľ
- vývar vodu
- olej
- jarnú cibuľku
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Mrkvu a zemiak ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno.
2. Krok
Na troške oleja opražíme cibuľu. Pridáme mrkvu, zemiak a prelisovaný cesnak. Krátko orestujeme. Zalejeme vývarom alebo vodou a pridáme zeleninový bujón. Na hrnček šošovky dáme asi 6 hrnčekov vody.
3. Krok
Po 10 minútach pridáme šošovicu a varíme domäkka asi ďalších 10 minút. Polievku na záver podľa chuti osolíme, okoreníme a na konci varenia polievku rozmixujeme. Podávame ozdobenú jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.
Ešte dnes pripravím