REKLAMA
Najlepšia kysnutá bábovka
Vyskúšajte recept na túto najlepšiu kysnutú bábovku s citrónovou príchuťou a cukrovou posýpkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 177 g olej
- 423 g múka
- 7 g kypriaci prášok
- 3 g morská soľ
- 1 ks nastrúhaná kôra z citróna
- 232 g kryštálový cukor
- 3 ks vajce
- 211 g plnotučné mlieko
- 2 pl citrónová šťava
- 100 g droždia
- 7 g vanilková esencia
- práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Pridáme k nej nastrúhanú kôru z citróna.
Zdroj: Youtube
3. Krok
K suchej zmesi pridáme vajíčka s cukrom a metličkou ich premiešame.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Po premiešaní pridáme do cesta olej, mlieko, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt.
5. Krok
Nakoniec do cesta primiešame aktívny kvások.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Formu na pečenie vymastíme maslo a vysypeme múkou. Vylejeme do nej cesto a vložíme ho piecť do trúby vyhriatej na 180°C zhruba na 45 minút.
Zdroj: Youtube
7. Krok
Bábovku po upečení vyberieme z rúry a po vychladnutí ju posypeme práškovým cukrom.