REKLAMA
Najlepšia mäsová roláda
Výborná plnená mäsová hovädzia roláda s plátkami slaniny.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks hovädzie plátky
- mleté čierne korenie
- horčicové semienko
- sušený estragón
- 5 ks slanina plátky
- 1 ks Cibuľa
- 2 pl múka
- 2 šálky vývar z kostí
- 50 ml Sherry víno
- 1 ks bobkový list
- olej
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Hovädzie plátky umyjeme a osušíme. Z obidvoch strán ich osolíme a okoreníme.
2. Krok
Taktiež ich posypeme horčicovými semienkami a sušeným estragónom.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Teraz na mäso položíme plátok slaniny a cibuľu nakrájanú na kolieska.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Hovädzie plátky zrolujeme a prepichneme špajdľou.
Zdroj: Youtube
5. Krok
V hrnci rozpálime olej a orestujeme na ňom rolády.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Po chvíli rolády vyberieme z hrnca a pokračujeme s prípravou omáčky.
7. Krok
Omáčku pripravíme tak, že pridáme do výpeku múku, vývar z kostí, víno Sherry a bobkový list. Všetko spolu prevaríme.
Zdroj: Youtube
8. Krok
Do omáčky opäť vrátime mäsové rolády a dusíme ešte 30 minút.
Zdroj: Youtube