Najlepšia panna cotta v pohári
Vyskúšajte aj vy tieto chutné panna cotta poháriky, ktoré sú vhodné na každú oslavu.
Ingrediencie
Suroviny
- 600 ml plnotučného mlieka
- 1 čl vanilkový struk
- 100 g kryštálový cukor
- 33 g želatínového stužovača
- 150 ml bieleho jogurtu (najlepšie gréckeho)
- 66 ml voda
Na redukciu z granátového jablka potrebujeme
- 2 pl kryštálový cukor
- 300 ml džúsu z granátového jablka
Na ríbezľovú omáčku potrebujeme
- 200 g mrazených alebo čerstvých ríbezlí
- šťavu z polovice citróna
- 3 pl kryštálový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Do hrnca dáme mlieko, zrnká vanilkového lusku alebo vanilkový extrakt a cukor (klasicky tam ide 125g, kto má rád menej sladké, stačí 100 g). Pomaličky zohrievame až do bodu, kedy začne mlieko mierne bublať.
Keď už vidíme, že sa začínajú tvoriť na mlieku bublinky, odstavíme a v druhej miske si metličkou vymiešame vodu so želatínovým stužovačom. Keď začne hustnúť, hneď ho pridáme do teplého mlieka a metličkou miešame, až kým sa úplne nerozpustí.
Mlieko necháme úplne vychladnúť. Ak sme použili vanilkový lusk, mlieko aj precedíme cez jemné sitko. Do studeného mlieka metličkou primiešame biely jogurt. Zmes vylejeme do pohárov a odložíme do chladničky. Keď chceme vytvoriť ležatý vzor, poháre vložíme bokom do formy na muffiny, a až následne plníme mliekom.
Panna cottu necháme v chladničke cez noc zatuhnúť.
Na prípravu redukcie z granátového jablka si vysypeme cukor do panvice a zalejeme ho džúsom z granátového jablka. Redukujeme až kým sa vytvorí hustejšia redukcia. Prelejeme ju do čistého pohára a odložíme do chladničky.
Na ríbezľovú omáčku vložíme do hrnca mrazené alebo čerstvé ríbezle, pridáme citrónovú šťavu, cukor a trochu vody. Varíme, kým sa nám nespraví ríbezľová omáčka a ríbezle budú domäkka uvarené.
Tesne pred servírovaním prelejeme pripravené ovocné omáčky cez panna cottu a podávame.