Zdroj: Pixabay: Taken
Najlepšie chrumkavé zemiakové placky
Tieto lahodné zemiakové placky sú vnútri mäkké a krémové, ale zvonka chrumkavé, čo je dokonalá rovnováha.
Ingrediencie
- 2 poháre Zemiakovej kaše (najlepšie zo zvyškov)
- 1 veľké vajce
- 1⁄4 pohár múka
- 2 Zelená cibuľka, jemne nasekaná
- 1⁄2 pohár Strúhaného syra čedar
- soľ a korenie podľa chuti
- 21⁄2 pl rastlinného oleja na vyprážanie
- Voliteľné prílohy: kyslá smotana, extra syr alebo kúsky slaniny
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej mise zmiešajte zemiakovú kašu, vajce, múku, zelenú cibuľku a strúhaný syr čedar. Prísady dobre premiešajte, kým nevznikne lepkavé cesto. Pre lepšiu chuť odporúčam použiť zvyšky zemiakovej kaše, majú už pridané chute ako maslo, smotana alebo cesnak, ktoré robia tieto placky mimoriadne chutnými.
Zmes dochuťte soľou a korením a miešajte, kým sa všetko poriadne nespojí. Nebojte sa upraviť korenie podľa svojich predstáv, tieto palacinky sú zhovievavé.
Zo zemiakovej zmesi naberte približne 1/4 šálky a vytvarujte z nej placky. Kvôli rovnomernosti vždy používam odmerku na 1/4 šálky, aby boli všetky placky rovnako veľké.
Každú palacinku zľahka poprášte múkou. Tento krok zabráni prilepeniu palaciniek na panvicu a dodá im na povrchu príjemnú kôrku.
Vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokej teplote. Pridajte palacinky a smažte ich asi 3-4 minúty z každej strany, alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Uistite sa, že panvica nie je preplnená, aby sa ľahšie obracala a bola chrumkavejšia.
Podávajte horúce s obľúbenou prílohou, ako je kyslá smotana, extra syr alebo kúsky slaniny.