Najlepšie džatky
Vynikajúce jednoduché džatky. Ide o typické Slovenské jedlo, ktoré mnoho ľudí vôbec nepozná!
Ingrediencie
- 5 väčších zemiakov
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 hrnčeky múka
- 3 pl maslo
- 1 veľkú cibuľu
- slaninu
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody (treba použiť veľký hrniec)
Medzitým si opražíme na veľkej panvici nadrobno nakrájanú cibuľu s tromi lyžicami masla – opekáme 5 minút na strednom plameni
Potom pridáme nakrájanú slaninu a spražíme spolu s cibuľkou
Keď sú zemiaky uvarené, odstavíme ich a nasypeme priamo do hrnca 2 hrnčeky múky
Necháme múku trochu nasiaknuť vodou a prebytočnú vodu z hrnca scedíme
Zemiaky s mokrou múkou priamo v hrnci popučíme na hladkú zmes
Za pomoci dvoch lyžíc formujeme malé guličky (džatky) z cesta, ktoré hodíme rovno na panvicu s opraženou slaninou
Džatky vyváľame z každej strany vo výpeku a premiestnime do misy
Podávame samostatne alebo ako prílohu k pečenému mäsu. Môžeme dochutiť lyžicou kyslej smotany