Zdroj: Believe_In_Me from Getty Images
Najlepšie mäso na grilovanie
Mäso na grilovanie je klasickým letným jedlom, ktoré je obzvlášť chutné, keď je pripravené pod šírim nebom.
Ingrediencie
- 1 kg mäso
- 2 ks Cibuľa
- 4 Lyžice olej
- 100 ml sójová omáčka
- 2 ks cesnak
Najnovšie letáky
Postup
Mäso nakrájajte na stredne veľké kusy a vložte ho do misky. Pridajte k nemu olej, sójovú omáčku a nasekaný cesnak. Cibuľu nakrájajte na kolieska a tiež ju pridajte. Všetko dobre premiešajte, zakryte a nechajte marinovať aspoň 2 hodiny, ale najlepšie cez noc.
Mäso vyberte z marinády a nechajte ho odstáť na izbovej teplote aspoň 30 minút pred grilovaním.
Gril predhrejte na stredne vysokú teplotu. Mäso položte na gril a grilujte ho z každej strany podľa hrúbky kusov mäsa a teploty grilu.
Mäso počas grilovania potierajte zvyškom marinády. Keď je mäso hotové, vyberte ho z grilu a nechajte ho aspoň 5 minút odpočívať pred podávaním.
Ku mäsu podávajte grilovanú zeleninu, zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Dobrú chuť!