Zdroj: Freepik
Najlepšie medové cukríky Honeycomb Cinder Toffee
Honeycomb Toffee, známy aj ako cinder toffee alebo sponge toffee, je klasická pochúťka, ktorá mi pripomína moje prvé pekárske dobrodružstvá. Tento cukrík, ktorý sa rozplýva v ústach, s charakteristickou bublinkovou štruktúrou a sladkou pretrvávajúcou chuťou karamelu, je domácim cukríkom v najlepšej podobe. Tento karamel som robila niekoľkokrát, pričom som upravovala prísady a vylepšovala postup, aby sa vám zakaždým podarila dokonalá dávka. Trik spočíva v riadení teploty, a chlapče, oplatí sa to!
Ingrediencie
- 1 pohár cukor
- 1⁄4 pohár Med
- 3 pl voda
- 2 lyžičky kypriaci prášok
Najnovšie letáky
Postup
Plech na pečenie vyložte pergamenovým papierom. Uistite sa, že presahuje okraje, aby sa karamel neprilepil na plech. Tento krok je podľa mojich skúseností veľmi dôležitý, preto ho nevynechávajte!
Vo veľkom hrnci zmiešajte cukor, med a vodu. Miešajte na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. V prípade sladkého nálevu je kľúčom k úspechu trpezlivosť - odolajte nutkaniu zvýšiť teplotu, aby ste to urýchlili.
Keď sa cukor rozpustí, zvýšte teplotu na maximum a bez miešania priveďte do varu. Nechajte bublať, kým nezíska sýtozlatú farbu. Zvyčajne to trvá približne 10 minút.
Rýchlo, ale bezpečne stiahnite hrniec z ohňa a okamžite zašľahajte sódu bikarbónu. Zmes sa spení (čo je celkom vzrušujúce), ale neľakajte sa - práve to dodáva nášmu karamelu jeho ikonickú štruktúru.
Spenenú zmes vylejte na pripravený plech a nechajte ju vychladnúť a stuhnúť. Nemusíte ju rozotierať ani vyrovnávať, karamel sa usadí prirodzene.
Asi po 30 minútach, keď karamel úplne vychladne a stuhne, ho rozlámeme na kúsky (súčasť zábavy!). Tie môžete skladovať vo vzduchotesnej nádobe.