Najlepšie plnené košíčky
Základ plnených košíčkov tvorí linecké cesto a čokoládovo-šľahačkový krém. Ozdobené môžu byť ovocím alebo cukrárenskými ozdobami. Fantázii sa medze nekladú :D
Ingrediencie
Košíčky
- 210 g múka
- 100 g maslo
- 50 g práškový cukor
- 2 ks žĺtko
- 1 ks vanilkový cukor
Plnka
- 250 g šľahačka
- 100 g biela čokoláda
Najnovšie letáky
Postup
V miske zmiešame múku, maslo, cukor a žĺtok. Vypracujeme cesto, ktoré ncháme približne pol hodiny odpočívať v chladničke.
Potom ako ho vyberieme z chladničky ho rýchlo premiesime, rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska.
Pripravíme si formičky v tvare košíčka, ktoré poriadne vymastíme. Jednotlivé vykrojené kolieska do nich poukladáme a pečieme do zlatista na 180°C približne 10 minút.
Príprava plnky Bielu čokoládu rozpustíme v 50 ml šľahačky. Keď čokoláda vychladne, primiešame ju k zvyšku vyšľahanej šľahačky.
Plnku preložíme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a plníme ňou košíčky.
Košíčky môžeme ozdbiť ovocím alebo rôznymi cukrárenskými ozdobami.