Zdroj: FB - Čo jeme doma
Najlepšie španielské vtáčky - recept
Hovädzie závitky v retro šate :) Originálny recept na hovädzie španielske vtáčky.
Ingrediencie
- 600 g hovädzie zadné
- 2 ks vajce
- 2 ks uhorka sterilizovaná
- 2 pl horčica plnotučná
- 2 ks Cibuľa
- 50 g slanina údená
- 100 g slanina oravská
- 100 g klobása
- 1 pl maslo
- soľ
- korenie čierne mleté
- 2 pl hladká múka
- 1 l bujón
Najnovšie letáky
Postup
Pekné plátky hovädzieho mäsa naklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a potrieme horčicou. Na každý plátok položíme kúsok párku, prerastenej slaniny (anglická, oravská), štvrtinu uvareného vajíčka na tvrdo, kúsok cibule a sterilizovanej uhorky.
Urobíme závitky a previažeme ich niťou, aby držali pokope.
Údenú slaninu nakrájame na kocky, osmažíme aby pustila tuk, pridáme nasekanú cibuľu a orestujeme do hneda.
Na tomto základe opečieme závitky z jednej aj z druhej strany.
Mäso vybrieme a odložíme zakryté bokom. Výpek zaprášime múkou, restujeme asi 1 minútu a zalejeme vývarom.
Šťavu prevaríme a vydusíme.
Zjemníme maslom a pridáme udusené závitky, z ktorých sme vybrali niť Vtáčiky podávame rozkrojené, preliate omáčkou a podávame s ryžou
Dobrú chuť .