REKLAMA
Najlepšie zemiaky na kyslo, tradičný recept
Nenáročný recept na zemiaky na kyslo s kyslou smotanou. Tradičné slovenské jedlo na mnoho spôsobov, či už s fašírkou, klobáskou alebo vajíčkom, výber je na vás :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1⁄2 kg zemiak
- 2 ks bobkový list
- mleté čierne korenie
- 80 g kyslej smotany
- 1 ks Cibuľa
- soľ
- 3 pl hladká múka
- ocot
- 2 pl olej
- čerstvý kôpor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Zemiaky si očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody (len aby boli ponorené, nie viac) spolu s bobkovým listom.
2. Krok
Na panvici si opražíme nakrájanú cibuľku na oleji do sklovita a pridáme k zemiakom, keď sú už mäkké.
3. Krok
Múku si rozmiešame s kyslou smotanou a pridáme do polievky. Dávame pozor, aby nevznikli hrudky. Zmes by mala trochu zhustnúť.
4. Krok
Nasekáme čerstvý kôpor, dáme k zemiakom a dochutíme soľou a korením a octom.
5. Krok
Takto hotové zemiaky na kyslo môžeme podávať samotné s chlebom, alebo s fašírkou, opečenou klobáskou, vareným vajíčkom alebo volským okom. Možností je mnoho :)