REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZMBqoxtJnb6Dh4_bX6OB/4a0257ff73e4d8d160c180c7ac786f.jpeg)
Nepečená ovocná torta podľa Petry Tóthovej
Nechala som sa inšpirovať Petriným receptom a výsledok bol samozrejme úžasný.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 250 g mascarpone
- 150 g rozpustenej bielej čokolády
- 400 g šľahačkovej smotany
- 1 pl vanilkovej arómy
- 500 g jahôd
- 400 g piškót
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Tortovú formu vystelieme piškótami aj po obvode aj dno formy.
2. Krok
Vyšľaháme smotanu s tvarohom a vanilkou, pridáme roztopenú čokoládu a šľaháme do krémového stuhnutia.
3. Krok
Na piškóty nahusto poukladáme nakrájané jahody, nanesieme na ne vrstvu krému a pokračujeme s druhou vrstvou piškót, jahôd a krému.
4. Krok
Vrch ozdobíme jahodami a posypeme nastrúhanou čokoládou.
5. Krok
Dáme postáť do chladničky aspoň na tri hodiny, najlepšie na celú noc. Môžeme použiť akékoľvek ovocie, aj mrazené.