REKLAMA
Nepečené jahodové rezy ako obláčik
Sú jednoducho mňam, priprav si ich spolu somnou ❤️🍓 Základom sú samozrejme jahody‼️😁🍓🍓🍓
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
18
Suroviny
- 500 g jahôd môže byť aj viac
- dlhé piškóty mlieko na namočenie
Vanilkový krém
- 800 ml mlieka
- 5 žĺtkov
- 100 g kryštálový cukor
- 60 g kukuričný škrob
- 100 g masla
Na vrch
- 400 ml smotana na šľahanie
- 2 lyžičky práškového cukru alebo iné sladidlo
- na vrch lyofilizované jahôdky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Veľkosť: 20 x 26 cm.
2. Krok
Jahody umyjeme a nakrájame na plátky.
3. Krok
600 ml mlieka nalejeme do hrnca pridáme vanilku a začneme ho zohrievať. V 200 ml vymiešame žĺtka, cukor, kukuričný škrob. Zmes nalejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý vanilkový krém. Dáme ho zachladiť. Zmäknuté Maslo začneme šľahať a postupne do neho zašľaháme celý krém.
4. Krok
Piškóty máčame v mlieku a ukladáme do formy. Natrieme 1/2 krému, plátky jahôd, 2/2 krému a šľahačku.
5. Krok
Dáme zachladiť.
6. Krok
Dobrú chuť 🍓😍