Nepečené košíčky s dvomi druhmi krému
Jednoduché, chutné, nepečené a svieže košíčky.
Ingrediencie
Košíčky
- 100 g venčeky vanilka
- 100 g oblátky citrónové
- 100 g Mleté vlašské orechy
- 50 g sušené marhule
- 50 g sušené brusnice
- 25 g maslo
Čučoriedkový krém
- 100 g tvaroh jemný
- 100 g mrazené čučoriedky
- 1 pl Zlatý klas
- prípadne čučoriedkové flavdrops a prášok z lyo čučoriedok alebo len sladidlo
Čokoládový krém
- 100 g tvaroh jemný
- 1 ks banán
- 50 g marhuľový džem
- 10 g kakao
- 25 g čokoláda
Najnovšie letáky
Postup
Príprava čučoriedkového krému: Čučoriedky rozmixujeme a dáme do hrnca, pridáme zlatý klas, ktorý sme rozmiešali v troche vody. Zmes varíme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa a chvíľku necháme vychladnúť. Tvaroh zmiešame s čučoriedkovým práškom (alebo sladidlom) a následne vmiešame do čučoriedkovej zmesi. Odložíme do chladničky.
Príprava čokoládového krému: Banán rozmixujeme a čokoládu roztopíme. Následne všetky ingrediencie na krém spolu zmiešame. Tiež odložíme do chladničky.
Marhule nakrájame na menšie kúsky a spolu s brusnicami ich zalejeme vriacou vodou. Necháme postáť aspoň 15 minút. Venčeky a oblátky rozmixujeme. Následne rozmixujeme marhule aj brusnice (bez vody). Pridáme k nim maslo izbovej teploty, rozmixované sušienky a orechy. Všetko spolu premixujeme, prípadne rukami vypracujeme jednotnú hmotu. Pripravíme si silikónové formičky na muffiny. Odoberieme časť hmoty a natlačíme na dno a okraje formičky – vytvoríme košíček. Takto postupujeme s celou hmotou. Vyšlo mi 12 kusov.
Následne košíčky naplníme pripraveným krémom. 6 čučoriedkových a 6 čokoládových. Vrch môžeme ľubovoľne dozdobiť. Pripravené košíčky odložíme na jednu až dve hodiny do mrazničky. Následne ich môžeme oddeliť od silikónovej formy. Skladujeme v chladničke.
Košíčky je možné naplniť čímkoľvek podľa chuti. Môžete použiť tvaroh, jogurt, puding, či čokoládovú ganache...