Zdroj: merc67 from Getty Images
Nepečený ovocný cheesecake s mascarpone
Nepečený ovocný cheesecake s mascarpone je jemný a svieži dezert, ktorý oceníte najmä v letných mesiacoch. Je rýchly a ľahký na prípravu a jeho chladivý efekt je ako stvorený na záverečné osladenie dňa.
Ingrediencie
Korpus
- 200 g piškótové sušienky
- 90 g rozpustené maslo
- 90 g rozpustené maslo
Náplň
- 500 g mascarpone
- 200 g šľahačkový tvaroh
- 100 g cukor
- 1 kus vanilkový cukor
- 250 ml smotana na šľahanie
Ovocný preliv
- 300 g ovocie podľa chuti
- 1 balenie želatína
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozdrviť a zmiešať s rozpusteným maslom. Zmes vytlačiť na dno vymastenej tortovej formy a nechať stuhnúť v chladničke.
Mascarpone, tvaroh, cukor a vanilkový cukor vyšľahať dohladka. Potom pridať smotanu a šľahať ešte chvíľu.
Náplň vylejeme na zatuhnutý korpus a necháme v chladničke stuhnúť minimálne 2 hodiny.
Ovocie umyjeme a na drobno nakrájame. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a zmiešame s ovocím.
Vylejeme ju na stuhnutú náplň a necháme v chladničke stuhnúť ešte aspoň hodinu.
Pred podávaním cheesecake opatrne vyberieme z formy. Môžeme podávať s čerstvým ovocím a šľahačkou na ozdobu.