Omáčka carbonara
Carbonara omáčka je slaná a krémová omáčka, ktorá sa používa na cestoviny. Táto talianska omáčka má jednoduchý zoznam ingrediencií, ale je nutné mať správny postup, aby omáčka vyzerala a chutila tak, ako má.
Ingrediencie
- 350 g cestovín
- 200 g pancetty (prípadne môžete použiť guanciale)
- 4 ks vajcia
- 100 g strúhaného parmezánu
- 150 ml smotany na varenie
- čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
V panvici opekajte pancettu alebo guanciale na strednom ohni, kým nebude zlatistá, ale stále mäkká. Potom ju dajte bokom.
Do misky dajte žĺtky a polovicu strúhaného parmezánu. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Potom dôkladne vmiešajte.
Ku pancette pridajte smotanu na varenie a nechajte to zohriať.
Zmiešajte uvarené cestoviny s pancettou a smotanou na varenie. Potom pridajte vajcia a miesite, kým sa vajcia nezohrejú a nemenia sa na krém.
Odstráňte z tepla a pridajte zostávajúci strúhaný parmezán.