REKLAMA
Opekané zemiaky s parmezánom
Opečené zemiaky - parmezán a bylinky mu dodajú výbornú chuť 😋. Či už ako príloha alebo samostatne s dresingom chutia 👌.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 3 kus väčších zemiakov
- 50 g parmezán
- 4 Lyžice olivový olej
- 2 lyžičky cesnakový prášok
- 2 lyžičky talianske bylinky
- 2 lyžičky mletá červená paprika
- 1 lyžička soľ
- čierne korenie podľa chuti
- majoránka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Zemiaky pokrájame / ja som dala dole šupku, ale nie je potrebné.
2. Krok
Dáme do misky, pridáme olivový olej a parmezán, premiešame.
3. Krok
V malej miske premiešame talianske bylinky, červenú papriku, cesnakový granulát, soľ, čierne korenie. Soľ som pridávala 1 lyžičku, ale soľte podľa slanosti syra. Čierne korenie tiež pridajte podľa chuti.
4. Krok
Zmes korenín pridajte k zemiakom a dôkladne premiešajte.
5. Krok
Na plech dáme pečiaci papier. Zemiaky poukladáme vedľa seba a dáme zapiecť.
6. Krok
Cca 10 minút predtým ako boli upečené som zemiaky obrátila a jednu stranu posypala majoránkou.
7. Krok
Dobrú chuť 🙂