Zdroj: FB: Varenie je radosť
Orechové rožky na Vianoce
Orechové rožky sú jednou z mojich najobľúbenejších vianočných cukroviniek.
Ingrediencie
Cesto:
- 500 g hladká múka
- 200 g práškový cukor
- 250 g masla
- 3 kus žĺtky
- 2 Lyžice rumu
- 250 g mletých orechov
- citrónová kôra
- štipka soli
Na posypanie:
- práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Múku preosejeme do väčšej misy a pridáme maslo, ktoré sme predtým prekrojili na kocky a nechali zmäknúť na izbovej teplote.
Do misy pridáme aj cukor, žĺtky, rum, mleté orechy, citrónovú kôru a štipku soli. To všetko spolu vypracujeme na hladké cesto.
Vytvorené cesto necháme minimálne 30 minút odpočívať v chladničke, aby sa nám lepšie tvarovalo.
Pracovnú plochu potom mierne pomúčime, cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 1 cm.
Vytvarujeme z neho malé rožteky, ktoré pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme ich v rúre predhriatej na 180°C približne 20 minút alebo až kým rožky nezískajú zlatistú farbu.
Ešte horúce rožky obaľujeme v práškovom cukre.