:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LSEWiQId-gITX-Vd0-p6/4c34a15cd8dceca67dc3528ced0289.jpeg)
Originálny viedeňský rezeň
Pripravte si doma originálny viedeňský rezeň. Pripraviť si ho môžete z kuracieho, bravčového aj hovädzieho mäsa. Najlepší viedenský rezeň je ale z teľacieho mäsa.
Ingrediencie
- 400 g teľacie kotlety
- 2 ks vajce
- 1 šálka múka
- 1 šálka strúhanka
- 1 kl soľ
- 1 kl mleté čierne korenie
- plátky citróna na ozdobu
- petržlen
- maslo
- olej na fritovanie
Najnovšie letáky
Postup
Teľacie mäso umyjeme a narežeme na plátky hrubé približne 2 cm.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LSEWiQId-gITX-Vd0-p6/a6879934caf5e1067c14780ca31a74.jpeg)
Zdroj: Youtube
Každý plátok mäsa ešte prežeme napoly, ale nie úplne. Môžeme to prirovnať k otvorenej knihe.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LSEWiQId-gITX-Vd0-p6/91fa127617c6995612117047970b05.jpeg)
Zdroj: Youtube
Takto pripravené plátky obalíme v potravinárskej fólii a jemne naklepeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LSEWiQId-gITX-Vd0-p6/b0e316ae3efa658a8144439a1847da.jpeg)
Zdroj: Youtube
Potom plátky osolíme a okoreníme podľa chuti.
Začneme s obaľovaním do 3-obalu. Ako prvá je múka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LSEWiQId-gITX-Vd0-p6/77074c03dc6383236a32b127330942.jpeg)
Zdroj: Youtube
Potom plátky obalíme vo vajíčku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LSEWiQId-gITX-Vd0-p6/ceb647ad93e9972de78d7534379831.jpeg)
Zdroj: Youtube
A nakoniec ich obalíme v strúhanke.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LSEWiQId-gITX-Vd0-p6/502c3398ad93b189d78b6eca7dda8d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na panvicu nalejeme olej na fritovanie a môžeme pridať lyžičku masla. Rezeň musí plávať v oleji. Fritujeme približne 3 až 4 minúty z každej strany.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LSEWiQId-gITX-Vd0-p6/dfef5b37e07b410d367af7de84f6b0.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na ozdobenie si pripravíme posekanú petržlenovú vňať zmiešanú s maslom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LSEWiQId-gITX-Vd0-p6/af90d8dfad20e8773bb9065d60021a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Malé množstvo masla izbovej teploty zmiešame z nasekanou petržlenovou vňaťou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LSEWiQId-gITX-Vd0-p6/0fd08f1c15de9e4bc92f196e9723e6.jpeg)
Zdroj: Youtube