Originálny viedeňský rezeň
Pripravte si doma originálny viedeňský rezeň. Pripraviť si ho môžete z kuracieho, bravčového aj hovädzieho mäsa. Najlepší viedenský rezeň je ale z teľacieho mäsa.
Ingrediencie
- 400 g teľacie kotlety
- 2 ks vajce
- 1 šálka múka
- 1 šálka strúhanka
- 1 kl soľ
- 1 kl mleté čierne korenie
- plátky citróna na ozdobu
- petržlen
- maslo
- olej na fritovanie
Najnovšie letáky
Postup
Teľacie mäso umyjeme a narežeme na plátky hrubé približne 2 cm.
Zdroj: Youtube
Každý plátok mäsa ešte prežeme napoly, ale nie úplne. Môžeme to prirovnať k otvorenej knihe.
Zdroj: Youtube
Takto pripravené plátky obalíme v potravinárskej fólii a jemne naklepeme.
Zdroj: Youtube
Potom plátky osolíme a okoreníme podľa chuti.
Začneme s obaľovaním do 3-obalu. Ako prvá je múka.
Zdroj: Youtube
Potom plátky obalíme vo vajíčku.
Zdroj: Youtube
A nakoniec ich obalíme v strúhanke.
Zdroj: Youtube
Na panvicu nalejeme olej na fritovanie a môžeme pridať lyžičku masla. Rezeň musí plávať v oleji. Fritujeme približne 3 až 4 minúty z každej strany.
Zdroj: Youtube
Na ozdobenie si pripravíme posekanú petržlenovú vňať zmiešanú s maslom.
Zdroj: Youtube
Malé množstvo masla izbovej teploty zmiešame z nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zdroj: Youtube