Osie hniezda
S týmto kysnutým cestom sa veľmi dobre pracuje. Cesto je elastické ako plastelína.
Ingrediencie
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- Štipka soli
- 10 g Suchého droždia
- 80 g cukru
- 75 g masla
- 200 ml vlažné mlieko
2 vajcia Plnka
- 130 g cukru
- 20 g mletej cejlónskej škorice
- 100 g masla
- 100 g Vlašských orechov
Krém po upečení
- 250 g mascarpone
- 30 g práškového cukru alebo podľa chuti
- 150 vanilka g grécky jogurt tuku
Najnovšie letáky
Postup
Vajcia a maslo by mali mať izbovú teplotu.
Zohrejeme mlieko. Vajíčka rozbijeme a dáme do misky. Pridáme cukor a štipku soli,premiešame s metličkou. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme ho spolu s vajcovo-cukrovou zmesou. Nalejeme teplé mlieko, premiešame. Múku zmiešame s droždím. Do tekutej zmesi po troškách pridávame múku s droždím. Pomocou kuchynského robota vymiesime hladké a pružné cesto. Cesto má byť nelepivé. Prikryjeme ho fóliou alebo s utierkou a dáme na teplé miesto kysnúť na približne 1 hodinu.
Plnka:
Zmäknuté (alebo roztopené) maslo vymiešame so škoricou a s cukrom. Vlašské orechy nasekáme nadrobno.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme (my sme ho len roztiahli s rukami ) na cca (0,5 cm). Natrieme s plnkou a posypeme s vlašskými orechami. Nakrájame cca 5 cm široké kúsky (12 kusov) a ukladáme na plech vystlaný s papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° cca 22-30 minút.
Mascarpone vymiešame s jogurtom, vanilkou a s cukrom.
Po upečení potrieme s krémom a posypeme nasekanými orechami, pistáciami.