REKLAMA
Zdroj: Stefano Carocci from Getty Images
Ovocné tiramisu
Ovocné tiramisu je jedným z mojich obľúbených dezertov. Rovnako ako tradičné tiramisu, aj toto je jemné a krémové.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g mascarpone
- 4 kus vajcia
- 100 g práškový cukor
- 2 balenia piškót
- 500 g mäkkého ovocia
- šťava z citróna
- 50 ml likéru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Najskôr rozdeľte vajcia na bielka a žĺtka. Žĺtka vyšľahajte s práškovým cukrom.
2. Krok
Pridajte mascarpone a vymiešajte zmes do hladka.
3. Krok
Bielka vyšľahajte do tuha a opatrne ich primiešajte do hmoty s mascarpone.
4. Krok
Piškóty namočte do likéru zmiešaného s citrónovou šťavou. Pozor, aby piškóty neboli príliš mäkké, je potrebné ich namáčať pomerne krátko.
5. Krok
Na dno formy vložte vrstvu namočených piškót, následne vrstvu krému.
6. Krok
Pokračujte vo vrstvení. Vrchná vrstva je krém, na ktorý poukladáme ovocie.
7. Krok
Nechajte tiramisu odpočívať v chladničke niekoľko hodín (najlepšie cez noc), aby sa chute prepojili.