Pak choi šalát
Pak choi šalát s chrumkavou sezamovo - mandľovou posýpkou. Pak choi je rastlina príbuzná mangoldu, ktorá pochádza z Číny a využíva sa najmä v ázijskej kuchyni.
Ingrediencie
Sezamovo - mandľové chrumky
- 1 šálka mandle lupienky
- 1⁄4 šálky kryštálový cukor
- 1⁄3 šálky sézamové semienko
- 1⁄2 čl morská soľ
Dresing
- 1⁄4 šálky hroznový alebo olivový olej
- 3 pl cukor
- 2 pl ryžový ocot
- 2 pl sójovej omáčky
- 6 ks Zelená cibuľka
Najnovšie letáky
Postup
Pak choi nakrájame na malé kocky a zalejeme studenou vodou.
Zdroj: Youtube
Zelenú cibuľku nakrájame na drobno.
Zdroj: Youtube
Pripravíme si zálievku. V hrnci zmiešame olivový olej s ryžovým octom, sójovou omáčkou a cukrom. Zálievku zatiaľ odložíme bokom. Neskôr sa k nej vrátime.
Zdroj: Youtube
Panvicu rozohrejeme a nasypeme na ňu nakrájané mandle a sezamové semienka. Na strednom ohni ich opečieme do zlatista.
Zdroj: Youtube
Po opečení ich preložíme na tanier a na panvicu nasypeme cukor.
Zdroj: Youtube
Počkáme pokiaľ sa cukor neroztopí a prisypeme naspäť orechy. Všetko spolu dobre premiešame a vzniknutú masu preložíme na papier na pečenie. Necháme ju vychladnúť.
Zdroj: Youtube
Opäť sa vrátime k zálievke. Postavíme ju na sporák a miešame pokiaľ sa cukor neroztopí. Po chvíli pridáme k zálievke nakrájanú cibuľku a chviľu to spolu povaríme.
Zdroj: Youtube
Namočený pak choi osušíme a preložíme do misky. Zmiešame ho spolu s cibuľkou a na vrch položíme na kúsky posekanú sezamovo - mandľovú posýpku.
Zdroj: Youtube