Palacinky s karamelizovanými hruškami
Palacinky sú vždy rýchla pomoc pri chuti na sladké a karamel je zase láska na celý život. Stačí pridať už len hrušky a trochu fantázie a pustiť sa do prípravy palaciniek.
Ingrediencie
Cesto
- 800 ml mlieka
- 7 pl hladkej múky
- pár kvapiek mandľovej arómy
- 1.0000000001 vajce
Hrušky v karamele
- 2 hrušky
- 3 pl kryštálového cukru
- 1 pl masla
- trochu mlieka
Ostatné
- čokoládová nátierka roztopená horká čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske vyšľaháme vajíčko a prilejeme mlieko.
Za stáleho šľahania pridávame múku a vymiešame hladké cesto.
Na záver môžeme pridať pár kvapiek mandľovej arómy
Na rozpálenej panvici s kvapkou oleja opekáme palacinky z oboch strán do zlatista.
V hrnci upálime cukor na “červený” karamel.
Keď je karamel hotový, pridáme lyžicu masla a stále miešame, aby sa karamel s maslom spojil na jednotnú hmotu.
Do karamelu pridáme ešte trochu mlieka alebo smotany na šľahanie pre zjemnenie a krémovú konzistenciu.
Hrušky nakrájame na malé kocky a pridáme ku karamelu. Hrušky pustia svoju šťavu a tak karamel trochu zredne.
Keď sa šťava z hrušiek vyparí, hrniec s karamelom a hruškami odstavíme z plameňa.
Palacinky natrieme čokoládovou nátierkou alebo roztopenou čokoládou, zrolujeme a podávame preliate s karamelizovanými hruškami.