REKLAMA
Paradajková omáčka s plnenou paprikou
Výborná omáčka na nedeľný obed
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 3 kus paprika
- 500 g mleté mäso
- 200 g varená ryža
- 2 kus Cibuľa
- 2 kus vajce
- 1 kus paradajkový pretlak
- 1⁄2 l hovädzí vývar
- múka
- soľ
- 5 guličiek celé čierne korenie
- 3 guličky pimiento
- 2 kus klinček
- 2 kus bobkový list
- škorica
- cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
Mleté mäso zmiešame s jednou nasekanou cibuľou, uvarenou ryžou, vajcami a soľou. Zmesou naplníme papriky a zvyšok vytvarujeme do guliek. V hrnci na oleji opražíme zvyšnú cibuľu, pridáme pretlak a poprášime hladkou múkou aby nám vznikla zásmažka. Zalejeme mäsovým vývarom a dobre rozmiešame aby nevznikli hrudky. Pridáme koreniny (čierne korenie,nové korenie, klinček a bobkový list) a soľ. Vložíme tam naplnenú papriku a zvyšné guľky. Varíme asi 40 minút. Pred koncom dochutíme asi lyžicou cukru a štipkou mletej škorice. Podávame s knedľou,varenými zemiakmi alebo cestovinou.