REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Pavlovova torta s mascarpone
Najlepšia Pavlova torta.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 8 ks bielok
- 400 gramov kryštálový cukor
- 1 pl kukuričný škrob
- 250 g mascarpone
- 250 ml šľahačková smotana
- 2 pl práškový cukor
- 500 g ovocie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
140 min.
1. Krok
Ako prvé si vyšľaháme bielka spolu so štipkou soli. Šľaháme ich do tuhej peny.
2. Krok
Teraz postupne zašľahávame do snehu cukor. robíme to aspoň na 5-6krát. Zmes musí byť stále veľmi hustá.
3. Krok
Na záver pridáme kukuričný škrob, ktorý len veľmi jemne vmiešame na najmenších otáčkach.
4. Krok
Cesto nastriekame na papier na pečenie na dva plechy aby sme mali dva pláty. Rúru si vyhrejeme na 150 stupňov. Potom teplotu znížime na 120 stupňov a pláty sušíme 2 hodiny. Upečené necháme v otvorenej rúre odpočívať dve hodiny.
5. Krok
Pripravíme plnku zmiešaním mascarpone, šľahačky a cukru. Vyšľaháme a plnkou naplníme pláty. Na ozdobu torty použijeme rôzne druhy ovocia. (jahody, čučoriedky, černice...)