Zdroj: FB: Varenie je radosť
Pečená fašírka vcelku so syrom
Pokúsila som sa o niečo trochu iné a vytvorila recept na fašírku vcelku so syrom. Je to jednoduchý recept, ktorý dokáže prekvapiť svojim výsledným chutným efektom. Syr dodáva mäsu lahodnú chuť a fašírka je skvele šťavnatá.
Ingrediencie
- 500 g mletého mäsa (podľa vlastnej chuti)
- 1 kus vajce
- 1 kus Cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 plátky staršieho pečiva
- 100 g syra
- soľ a korenie
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že si pripravíte všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme. Staršie pečivo namočíme v mlieku. Toto je dobré tip, ktorý udrží fašírku šťavnatú.
Do misky pridáme mleté mäso, nasekanú cibuľu a cesnak, vajce, strúhaný syr, soľ, korenie, a vyžmýkané pečivo. Mleté mäso je lepšie premiešať v miske rukami, aby sa poriadne premiešali všetky ingrediencie.
Z mäsovej zmesi vyformujeme fašírku.
Formu na pečenie vytierame olejom a fašírku v nej opečieme z každej strany.
Potom pečieme v rúre pri teplote 180 °C približne 1 hodinu 15 minút.
Po vybratí z rúry fašírku necháme ešte chvíľu odpočinúť, potom ju môžeme kľudne krájať a podávať.