REKLAMA

Pečená krkovička, knedľa, kapusta

Tak toto jedlo je jedno z mojich obľúbených. Fajnové mäkké mäsko, správne dochutená nasladlá kapustička a fajnová domáca varená knedľa sú trio, ktoré je explózia chutí.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Mäso

  • bravčová krkovička Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 cibuľa strúčik cesnaku Pridané do
  • domáca masť Pridané do
  • voda na podliatie mäsa Pridané do

Kapusta

  • 1 hlávková kapusta Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • podľa chuti soľ na dochutenie Pridané do
  • mletá rasca Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • kapusty voda na podliatie Pridané do
  • olej na kapustu Pridané do

Knedľa

  • 500 g polohrubá múka špaldová Pridané do
  • 22 g čerstvé droždie Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 1 čl cukor Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 2 vajíčka jedno celé vajce a jedno žĺtko Pridané do
  • na potretie olej Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Krkovičku si nakrájame na plátky. Umyjeme ho, osušíme,osolíme a okoreníme z oboch strán. Dáme ho na plech, medzi každý kúsok mäska dáme masť, na vrch dáme cibuľu nakrájanú na plátky a aj cesnak a podlejeme to celé vodou. Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 180°C na 90 minút. Potom mäsko odokryjeme a ešte ho dopekáme pri 200°C nech chytí zlatú farbu. Podlievame ho občas výpekom z maska nech nie je suché.Najskôr si nakrájame na jemné slíže kapustu. Jemne ju osolíme a pridáme rascu a premiešame. Najskôr si na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú na malé kocky, potom pridáme cukor a miešame, aby sa spojili chute a cukor skaramelizoval. Potom pridáme kapustu a trochu mletej červenej papriky. Restujeme ju chvíľu a podlejeme to celé trochou vody. Zakryjeme a dusíme asi 30 minút na nízkom stupni. Podľa svojej chuti ešte osolíme.

2. Krok

Pripravíme si knedľu. Zohrejeme si mlieko tak, aby bolo teplé, nie horúce. Pridáme cukor, droždie a premiešame. Kvások necháme chvíľu na teplom mieste. Do nádoby si dáme preosiatu múku, soľ, celé vajíčko a žĺtko. Pridáme kvások a cesto môžeme dať v robote miesiť. Vypracované cesto jemne posypeme múkou a zakryté kuchynskou utierkou necháme kysnúť 90 minút. Vykysnuté cesto vyložíme na múkou posypanú dosku a rozdelíme ho na dve polovice. Z každej vytvarujeme valec a necháme ešte 15 minút podkysnúť. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Voda nesmie siahať vyššie ako do 1/3 hrnca. Keď sa voda varí, vložíme do nej knedle a zakryjeme. Hrniec nesmie byť odkrytý. Knedle varíme z každej strany 7 minút a po vybratí potrieme olejom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov