Zdroj: egiss from Getty Images Signature
Pečená šťuka v masle
Tento recept na pečenú šťuku na masle patrí medzi moje obľúbené. Toto jedlo sme mali na mnohých rodinných stretnutiach a zakaždým bolo skutočným hitom. Verím, že ho ocení aj vaša rodina a priatelia.
Ingrediencie
- 1 kus šťuka
- 150 g maslo
- 2 kus citróny
- 1 kus veľký zeler
- 4 strúčiky Cesnak
- soľ
- Mleté korenie
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 200 stupňov Celzia. A potom si pripravíme šťuku.
Šťuku uložte do hlbšej zapekacej misy a potrite ju citrónovou šťavou z jedného citróna. Tým sa odstráni prípadný rybí zápach. Rozpustite kúsok masla a zmiešajte ho s nadrobno nakrájaným cesnakom. Týmto maslom potrite šťuku zvnútra aj zvonka.
Zeler ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Jeho chuť dokonale doplní chuť šťuky. Plátky zeleru poukladajte na dno zapekacej misy okolo šťuky.
Bravčové mäso ochuťte korením a soľou a vložte do predhriatej rúry. Pečte približne 45 minút. Počas pečenia šťuku niekoľkokrát potrite zvyšným maslom.
Šťuku podávajte teplú, ozdobenú plátkami citróna z druhého citróna.