REKLAMA

Zdroj: Claudio Caridi from Getty Images

Pečené bravčové mäso so zemiakmi

Chutný obed alebo večera v podobe pečeného bravčového mäsa so zemiakmi.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg bravčového mäsa Pridané do
  • 1 kg zemiakov Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • čerstvý rozmarín Pridané do
  • olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Orežte bravčové mäso na rovnomerne veľké kusy. Potrite mäso olejom, posypte soľou, korením a rozmarínom.

2. Krok

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na rovnaké veľkosti ako mäso.

3. Krok

Mäso aj zemiaky premiešajte v miske, aby sa všetky ingrediencie spojili.

4. Krok

Pripravte pekáč, vylejte do neho trochu oleja a rozložte mäso a zemiaky tak, aby sa náhodne miešali.

5. Krok

Pečte v predhriatej rúre na 200°C asi hodinu a pol, alebo kým nie sú zemiaky mäkké a chrumkavé a mäso je dobre urobené.

6. Krok

Po vybratí z rúry nechajte bravčové mäso odstáť 5 minút pred podávaním. Toto je kľúčové pre zachovanie šťavy v mäse.

7. Krok

Toto jedlo môžete podávať buď s upečenými zemiakmi alebo premiešať aj s uvarenými zemiakmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov