Zdroj: Claudio Caridi from Getty Images
Pečené bravčové mäso so zemiakmi
Chutný obed alebo večera v podobe pečeného bravčového mäsa so zemiakmi.
Ingrediencie
- 1 kg bravčového mäsa
- 1 kg zemiakov
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý rozmarín
- olej
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Orežte bravčové mäso na rovnomerne veľké kusy. Potrite mäso olejom, posypte soľou, korením a rozmarínom.
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na rovnaké veľkosti ako mäso.
Mäso aj zemiaky premiešajte v miske, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Pripravte pekáč, vylejte do neho trochu oleja a rozložte mäso a zemiaky tak, aby sa náhodne miešali.
Pečte v predhriatej rúre na 200°C asi hodinu a pol, alebo kým nie sú zemiaky mäkké a chrumkavé a mäso je dobre urobené.
Po vybratí z rúry nechajte bravčové mäso odstáť 5 minút pred podávaním. Toto je kľúčové pre zachovanie šťavy v mäse.
Toto jedlo môžete podávať buď s upečenými zemiakmi alebo premiešať aj s uvarenými zemiakmi.