REKLAMA
Pečené bravčové pliecko s kyslou kapustou
Chutné pečené bravčové pliecko podávané s knedľou a kyslou kapustou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 500 g bravčové pliecko
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 100 ml voda
- soľ
- mleté čierne korenie
- bravčová masť
Kyslá kapusta
- 1 ks veľká cibuľa
- bravčová masť
- kyslá kapusta
- soľ
- kmín
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Bravčové pliecko umyjeme a osušíme.
2. Krok
Osolíme ho, okoreníme, potrieme bravčovou masťou. Cesnak prelisujeme a pridáme ho k mäsu.
3. Krok
Pečieme zakryté v predhriatej rúre na 240° pol hodinu, potom znížime teplotu na 180°C a pečieme ešte ďaľšiu pol hodinku. Vodu dolievame podľa potreby, tak aby pliecko nevyschlo.
4. Krok
Pred koncom pečenia plech odkryjeme a pečieme ešte niekoľko minút aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.
5. Krok
Príprava kapusty V hrnci rozplálime bravčovú masť a vložíme na ňu nakrájanú kapustu. Osolíme, okoreníme, dochutíme podľa potreby kmínom a dusíme do zmäknutia. V prípade potreby dolejeme trochu vody.