Pečené buchty
Kysnuté buchty s lekvárom
Ingrediencie
- 20 g čerstvého droždia
- 375 g hladkej múky
- 1 Lyžice trstinového cukru
- 1⁄2 balenia vanilkového cukru
- 100 ml olivového oleja priordei slovakia
- 190 ml vlažného mlieka
- štipka soľ
- náplň podľa chuti tvaroh
- puding
- džem
- na potretie orieškový krém roztopené maslo
Najnovšie letáky
Postup
Do vlažného mlieka si rozdrvíme droždie, pridáme tristinový cukor a jednu lyžičku múky.
Dôkladne rozmiešame a necháme stáť.
Do misky si dáme múku,(použila som špaldovú a celozrnnú) olej, vanilkovy cukor a soľ. Pridáme kvások a rozmiešame.
Vymiesime si cesto, ktoré poprášime múkou a prikryjeme utierkou.
Takto necháme cesto kysnúť 1 hodinu.
Cesto si preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme.
Nakrájame si ho na štvorce, kde do stredu dáme plnku. Použila som čučoriedkový lekvár.
Buchtu zlepíme, vytvarujeme do guličky a ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie.
Každú buchtu potrieme roztopeným maslom a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme na 200/20 minút alebo podľa potreby.
Buchty vyberieme znova potrieme roztopeným maslom a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!