REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yUZqC6liYwuCw4zTh5-U/11e144a58d520906e56e1c3b8f2d0e.jpeg)
Pečené buchty
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 500 g hladkej múky
- 1 kocka droždia
- 300 ml mlieka
- 2 Lyžice kokosového cukru trstinového
- 100 ml oleja olivový repkový
- Štipka Čajové Sódy bikarbóny
- maslo ghee maslo
- lekvár
- džem
- tvaroh na plnku
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Do vlažného mlieka si dáme cukor a rozdrvíme si kocku droždia. Urobíme si kvások.
2. Krok
Do väčšej misky si dáme preosiatu múku(ja som použila 100g celozrnej a 400g špaldovej)pridáme sódu bikarbónu a prilejeme kvások. Premiešame a pridáme olej. Všetko dôkladne rukami premiešame.
3. Krok
Cesto nemusíme nechávať kysnúť, hneď ho rozvaľkáme.
4. Krok
Cesto si narežeme asi na 5cm široké pásy. Od kraja si dáme plnku(ja som použila slivkový lekvár)zatočíme a odrežeme. Takto pokračujeme ďalej.
5. Krok
Buchty si ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Robíme rozostupy, aby sa nezlepili.
6. Krok
Buchty potrieme roztopeným maslom a vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180/20 minút do zlatista.
7. Krok
Vyberieme z rúry a znova potrieme roztopeným maslom a necháme vychladnúť.
8. Krok
Dobrú chuť!